5x Cadeaus voor 40-jarige mannen

Wat vindt een man van 40 jaar oud nu écht een leuk cadeau? Met deze cadeautips weet je zeker dat je hem verrast met een leuk en passend cadeau.

Bekijk cadeaus op Bol.com
Home » Cadeau man » 40 jaar

Waar moet je op letten bij een 40-jarige man?

Een 40-jarige man is waarschijnlijk gevestigd in zijn carrière, en denkt er misschien over een gezin te stichten of een huis te kopen. Hij is waarschijnlijk meer gesetteld geraakt in zijn persoonlijk leven en heeft sterke relaties ontwikkeld met vrienden en familie. Hij is misschien geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe hobby’s, reizen of avontuurlijke activiteiten. Wat zijn interesses ook zijn, er is vast wel een cadeau te vinden waar hij dol op zal zijn.

Overzicht van cadeau ideeën

Navigeer direct naar één van onderstaande categorieën.

5x de leukste cadeaus voor 40-jarige mannen

1. Herenaccessoires

In deze fase van zijn leven waardeert een man kwaliteit en duurzaamheid in zijn bezittingen. Een goed gemaakt horloge of ander accessoire is iets dat hij nog jaren kan dragen, en het zal dienen als een herinnering aan je attentheid telkens als hij de tijd controleert.

2. Boeken

Of hij nu van geschiedenis, wetenschap of fictie houdt, een boek vinden dat zijn interesses aanspreekt zal zeker in de smaak vallen. Schrijf er zeker een persoonlijke boodschap in, zodat hij weet hoeveel je om hem geeft.

Het vinden van een geschikt cadeau voor een 40 jaar oude man

Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau voor een 40-jarige man te vinden. Misschien heeft hij alles wat hij nodig heeft of wil, en misschien weet je niet wat hij leuk zou vinden. Gelukkig zijn er een paar leuke cadeau-ideeën voor 40-jarige mannen die hem blij en gewaardeerd zullen maken.

Op maat gemaakte boeken

Een leuke cadeau-idee voor een 40-jarige man is een op maat gemaakt boek. Je kunt een plakboek maken van zijn leven tot nu toe of een boek schrijven over zijn favoriete hobby. Hoe dan ook, dit is een uniek en attent geschenk dat hij voor altijd zal koesteren.

Ervaringen geven

Een andere uitstekende cadeau-idee voor een 40-jarige man is een ervaringsdag. Geef hem kaartjes voor zijn favoriete concert, sportevenement, of toneelstuk. Als alternatief zou je kunnen kopenhem een waardebon voor een tochtje in een heteluchtballon, parachutespringen, of een andere opwindende activiteit.

Cadeaubonnen

Als je niet zeker weet wat je een 40-jarige man moet geven, dan is een cadeaubon altijd een veilige gok. Je kunt hem een cadeaukaart geven voor zijn favoriete winkel of restaurant. Als alternatief kun je hem een Visa gift card geven, zodat hij kan kopen wat hij wil.

Gepersonaliseerde geschenken

Gepersonaliseerde geschenken worden altijd gewaardeerd omdat ze laten zien dat je over het geschenk hebt nagedacht. Een geweldig persoonlijk geschenkidee voor een 40-jarige man is een op maat gemaakte mok met zijn naam of initialen erop. Als alternatief zou je hem een T-shirt kunnen geven met het logo van zijn favoriete band erop.

Welk geschenk je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is dat hij zal waarderen en gebruiken. Een attent geschenk zal hem laten zien hoeveel je om hem geeft.

Wat koopt een man van 40 zelf graag?

Een man van in de veertig zal waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in praktische geschenken die hij in zijn dagelijks leven kan gebruiken. Hij kan ook geïnteresseerd zijn in het verkennen van nieuwe hobby’s en interesses. Populaire cadeau-ideeën voor mannen van in de veertig zijn o.a.:

 • Een mooi horloge
 • Geschenkkaarten
 • Gepersonaliseerde geschenken
 • Belevenisdagen
 • Kaartjes voor evenementen

Wat voor uitjes kan je geven aan een 40-jarige man?

Er zijn veel verschillende soorten uitjes die je aan een 40-jarige man kunt geven. Enkele ideeën zijn:

 • Een concert
 • Een toneelstuk
 • Een sportevenement
 • Parachutespringen
 • Een tochtje in een heteluchtballon
 • Een uitstapje naar een pretpark

Waar maak je iemand van 40 niet blij mee?

Grapcadeaus, zoals whoopeekussens of nieuwigheidsmokken, zijn over het algemeen niet geschikt voor iemand van in de veertig. Als je de persoon niet goed kent, kun je beter vermijden hem een geschenk te geven dat als beledigend kan worden opgevat. Vermijd ook het geven van geschenken die te persoonlijk zijn, zoals lingerie of seksspeeltjes. Deze soorten geschenken zijn beter geschikt voor goede vrienden of belangrijke anderen. Geef tenslotte geen geschenk dat waarschijnlijk meteen stuk zal gaan of batterijen nodig heeft; dit soort geschenken heeft de neiging achter in een kast te belanden en snel vergeten te worden.