Cadeaus voor 2-jarige jongens

Wat vindt een jongen van 2 jaar nu écht een leuk cadeau? Met deze cadeautips weet je zeker dat je de 2-jarige verrast met een leuk en passend cadeau.

 
Bekijk cadeaus op Bol.com
Home » Cadeau jongen » 2 jaar

Waar moet je op letten bij een 2-jarige jongen

Jongetjes van twee jaar zitten net als 1-jarigen vol energie en vinden het heerlijk om hun omgeving te verkennen. Daarentegen kunnen ze nu vaak al goed lopen, rennen, op zijn tenen staan, springen en klimmen. Ook weet hij wat hij wel en niet mag en kan hij normaal gesproken al zijn eigen naam en wat korte woordjes zeggen.

Overzicht van cadeau ideeën

Navigeer direct naar één van onderstaande categorieën.

5x de leukste cadeaus voor 2-jarigen

1. Loopfiets

Een loopfiets is een leuk geschenk voor een 2-jarig jongetje. Het is een type fiets dat geen pedalen heeft, zodat het kind zich kan concentreren op het zelf in evenwicht houden. Dit is een geweldige manier om het kind te laten beginnen met leren fietsen.

5. Playmobil 1.2.3.

Welke jongere is niet opgegroeid met Playmobil? De “echte” Playmobil voor kinderen van twee jaar is nog niet helemaal goed, maar je kunt Playmobil 1, 2, en 3 voor peuters krijgen. Dit is een robuustere Playmobil waar de kleine jongen van twee dolgraag mee speelt. In alle prijsklassen zijn er veel leuke sets om uit te kiezen.

Tips voor het kopen van een cadeautje voor een 2-jarige jongen

Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het zoeken naar een geschenk voor een 2-jarig jongetje. Ga eerst na welke interesses het kind heeft. Houdt hij van auto’s of vrachtwagens? Als dat zo is, zou een speelgoed auto of vrachtwagen een geweldig cadeau zijn. Misschien houdt hij van dieren? Als dat zo is, kan een knuffeldier of speelgoeddier het perfecte cadeau zijn.

Soort speelgoed

Iets anders om over na te denken is wat voor soort speelgoed het kind leuk zou vinden. Zou hij de voorkeur geven aan iets dat lawaai maakt, zoals een speelgoed trommel of xylofoon? Of misschien houdt hij meer van rustige activiteiten, zoals puzzels of bouwblokken. Weten aan welk soort speelgoed het kind de voorkeur geeft, zal je helpen het perfecte geschenk te kiezen.

Persoonlijkheid

Houd tenslotte rekening met de persoonlijkheid van het kind bij het kiezen van een geschenk. Is hij een verlegen kind of staat hij graag in het middelpunt van de belangstelling? Een meer gereserveerd kind geeft misschien de voorkeur aan een boek of een rustige activiteit, terwijl een uitgaand kind waarschijnlijk zal genieten van iets dat meer interactief is, zoals een speelgoed robot.

Met deze dingen in gedachten moet je in staat zijn het perfecte cadeau voor elke 2-jarige jongen te vinden.

Praktische cadeaus voor de ouders

Hoewel speelgoed altijd een geweldig geschenk voor kinderen is, is het soms leuk om ook iets voor de ouders te krijgen. Als je een geschenk zoekt dat zowel door het kind als door de ouders gewaardeerd zal worden, overweeg dan een praktisch voorwerp zoals een luiertas of een wandelwagen. Of, als je weet dat het gezin een reis aan het plannen is, zou een geschenk met een reisthema zoals een bagagelabel of een autostoelhoes perfect zijn:

  • Luiertas: Een luiertas is een must-have voor elke ouder van een jong kind. Je kunt er alle benodigdheden in meenemen voor onderweg, en hij kan een redder in nood zijn als je met je kleintje op stap bent.
  • Wandelwagen: Ook een wandelwagen is onmisbaar voor ouders van jonge kinderen. Hij is perfect voor wandelingen in de buurt of uitstapjes naar het park. En als je weet dat het gezin een reis plant, zou een wandelwagen met reisthema een geweldig cadeau zijn.
  • Bagagelabel: Als je weet dat de familie een reis aan het plannen is, zou een bagagelabel een geweldig geschenk zijn. Het is praktisch en het zal hen helpen hun bezittingen bij te houden terwijl zereizen.
  • Overtrek voor het autostoeltje: Een autostoelhoes is een ander leuk geschenk voor ouders van jonge kinderen. Het helpt het autostoeltje van het kind schoon te houden en het kan ook als deken of speelmat gebruikt worden als je onderweg bent.

Met deze tips in gedachten moet het vinden van het perfecte cadeau voor een 2-jarige jongen een koud kunstje zijn!

Sentimentele geschenken

Een andere mogelijkheid is om een sentimenteel geschenk te geven dat nog jaren gekoesterd kan worden. Dit kan iets zijn als een fotoalbum of plakboek gevuld met foto’s van het kind, of een bijzondere fotolijst. Je geschenk zal gewaardeerd worden en een gekoesterd aandenken voor de familie worden:

  • Fotolijst: Een fotolijst is een mooie manier om een favoriete foto van het kind te laten zien. Je kunt lijsten vinden in alle stijlen, van traditioneel tot modern.
  • Fotoalbum of plakboek: Een fotoalbum of plakboek is een mooie manier om herinneringen aan het kind te bewaren. Je kunt het vullen met foto’s van het kind, en de ouders zullen het nog jaren koesteren.

Dit zijn maar een paar ideeën om je op weg te helpen. Met deze tips in gedachten moet het vinden van het perfecte geschenk voor een 2-jarige jongen gemakkelijk zijn!

Wat moet je zeker niet kopen voor een 2-jarige?

Er zijn een paar dingen die je moet vermijden als je een cadeau koopt voor een 2-jarig jongetje. Blijf ten eerste weg van alles wat te babyachtig is. Dit omvat voorwerpen als rammelaars en knuffeldieren. Het kind zal dit speelgoed waarschijnlijk snel ontgroeid zijn. Ten tweede, vermijd iets dat te ingewikkeld of moeilijk te gebruiken is. Iets als een speelgoed treinset kan te veel zijn voor een 2-jarige om te hanteren. Ten derde, vermijd speelgoed dat potentieel gevaarlijk kan zijn, zoals speelgoed met kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden of scherpe randen die het kind kunnen snijden.